Mrt

“Ben Her Yerde Varım” Projesi ile öğrencilerimizin hem meslekî bilgi ve becerilerini kullanması hem de çeşitli sosyal etkinlikler yoluyla toplumsal hayata dokunması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra meslekî eğitim, toplumda ihtiyaç duyulan tüm meslekler için nitelikli insan yetiştirilmesini hedeflediğinden sektörle yakın temâs halindedir. Dünyadaki teknolojik gelişimlerin baş döndürücü hızı sektördeki geleneksel normları etkileyerek yeni fırsatlar ve zorlukları da beraberinde getirmektedir. Tüm bu gelişmeler, meslekî eğitimin önemini gün geçtikçe daha da artırmaktadır. Bu değişime ayak uyduran ve kendini her gün yenileyen meslekî eğitim sistemimiz, öğrencilerimizi hızla değişen teknoloji ve üretim yöntemlerine paralel şekilde dinamik olarak yetiştirme gayreti içindedir.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu etkinlik ile; Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda toplumun her alanında kendini gösteren Meslekî ve teknik ortaöğretim öğrencilerimizin varlığının bütün ayrıntılarıyla hissedilmesi, sektörel işbirliklerinde meslekî eğitimin öneminin anlaşılması ve ahilik anlayışının meslekî eğitimdeki yerinin toplum tarafından fark edilmesi; öğretmen ve öğrencilerimizin bu bağlamda gereken çabayı ortaya koymaları amaçlanmaktadır.

Eyl

18-22 EYLÜL 2023 TARİHLERİNDE EYLÜL DÖNEMİ  SORUMLULUK SINAVLARI YAPILACAĞINDAN, SORUMLULUK SINAVI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN 11-15 EYLÜL TARİHLERİNDE DİLEKÇELERİNİ MÜDÜR YARDIMCISI ENES TAYMAZ'A VERMELERİ GEREKMEKTEDİR.

DİLEKÇELER OKULDAN ALINACAKTIR.

Ortaokul Mezunu Olup Kalfalık veya Ustalık Belgesi Sahipleri İçin:

Durumunuz aşağıdaki tablolardan hangisine karşılık geliyorsa (Haftada en az 15 saat, en fazla 34 saat ders), 11 Eylül tarihinden itibaren 36 hafta boyunca, her hafta tabloda belirtilen ders ve süre kadar eğitim alarak Mesleki Lisesi Diploması almaya hak kazanabilirsiniz.